Lokacije

Skupino Calcit sestavljajo trije proizvodni obrati, ki se nahajajo v Sloveniji, na Hrvaškem in na Nizozemskem. V Sloveniji in na Hrvaškem ima Calcit tudi lastna nahajališča rude. Najsodobnejša tehnološka oprema, odlične logistične povezave in visoko kvalificirana delovna sila zagotavljajo enoten Calcitov standard na vseh lokacijah. Vsak obrat dosega najvišja merila kakovosti, učinkovitosti in okoljevarstva.

STAHOVICA

V Stahovici, kjer se nahaja sedež podjetja, je stekla prva proizvodnja suhih in mokrih kalcijevo-karbonatnih proizvodov, proizvodni obrat pa dopolnjuje tudi najsodobnejši razvojni in analitski laboratorij. V neposredni bližini obrata se nahaja lasten kamnolom, bogato nahajališče marmoriziranega apnenca. Calcit d.o.o. je eno uspešnejših slovenskih podjetij in eden večjih zaposlovalcev v regiji.

GOSPIĆ

Proizvodna enota v Gospiću na Hrvaškem, ustanovljena leta 2012, je bila odskočna deska za masovno proizvodnjo in dokončno uveljavitev na evropskem trgu. Sodoben proizvodni obrat napaja najčistejša surovina iz lastnega kamnoloma. Industrijski tir zagotavlja hiter in učinkovit železniški transport.

TERNEUZEN

Popolnoma nov proizvodni obrat v Terneuznu na Nizozemskem je s svojo strateško lego ključni obrat za doseganje severnoevropskih trgov. Lociran ob obali Severnega morja ima izvrstne logistične povezave z Britanskim otočjem, Skandinavijo in srednjeevropskim zaledjem. Calcit Zeeland predstavlja skupek Calcitovega tehnološkega znanja in temelji na najnovejših tehnologijah za proizvodnjo kalcijevo-karbonatnih proizvodov.