23.06.2023

Calcit uspešno zaključuje serijo industrijskih dogodkov in postavlja temelje za prihodnjo rast

Calcit je nedavno zaključil svojo udeležbo na seriji pomembnih industrijskih dogodkov, s čimer je utrdil svoj položaj pomembnega igralca na trgu. Učinkovito smo predstavili naše karbonatne proizvode in storitve za kupce na dogodkih Paper&Biorefinery v Gradcu, Compounding World Expu v Essnu, Zellcheming Expu v Wiesbadnu in Plastpolu Kielce.

Na dogodku Paper&Biorefinery smo z obiskovalci aktivno prisostvovali v razpravah o energetski tranziciji in njenih posledicah za papirno industrijo. Dogodek je poudaril pomembnost trajnostnih energetskih virov in potrebo po inovativnih strategijah za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Prepoznali smo skupno odgovornost industrije, da sprejme bolj zelene prakse in izboljša energetsko učinkovitost, s čimer prispevamo k bolj trajnostni prihodnosti. Paper&Biorefinery nam je omogočil, da smo okrepili odnose z našimi partnerji in raziskali priložnosti za prihodnja sodelovanja. Veseli smo zanimanja in angažmaja, ki smo ju prejeli od kolegov v industriji, in prepričani smo, da bodo naše nenehne izboljšave in stroškovno učinkovite rešitve prispevale k rasti papirne industrije.

Calcitovo razstavno mesto na Compounding World Expu v Essnu je pritegnilo veliko pozornosti s svojim sodobnim in privlačnim dizajnom, kar je privabilo številne obiskovalce in spodbudilo produktivne razprave s strokovnjaki iz različnih industrij. Dogodek nam je bil še posebej ljub, saj smo trgu predstavili naše najnovejše rešitve za področje paroprepustnih folij. Prepoznana kakovost naših proizvodov je spodbudila večje zanimanje za testiranje Calcitovih rešitev in obetajoče priložnosti za prihodnje poslovne projekte. Ponosni smo na prejete pozitivne povratne informacije in priznanja za našo inovativnost ter uspešno navezovanje poslovnih stikov.

Zellcheming Expo, vodilni evropski sejem za celulozno-papirno industrijo in njene dobavitelje, se je nedavno zaključil v Wiesbadnu. Predstavljali smo naš širok spekter visokokakovostnih in stroškovno učinkovitih karbonatnih proizvodov za papirno industrijo. Obiskovalci so imeli priložnost raziskati Calcitovo ponudbo na našem razstavišču, kjer smo prvi večer organizirali tudi slovensko obarvan družabni dogodek, ki je ponudil možnosti za mreženje in prijetne spomine.

Zadovoljni smo s pozitivnim odzivom, ki smo ga prejeli na vsakem od teh dogodkov. Udeležba na tovrstnih industrijskih srečanjih nam omogoča ne le predstavitev najnovejših dosežkov, temveč tudi vzpostavitev in nadgradnjo stikov, spodbujanje sodelovanja in pridobivanje dragocenih vpogledov za prihodnji razvoj.

Medtem ko se z dogodki zasluženo odpravljamo na poletni premor, bomo v Calcitu še naprej ostali predani nadaljnjem izboljševanju naših kalcijevo-karbonatnih rešitev in z veseljem pričakujemo prihajajoče dogodke v drugi polovici leta. Že zdaj vas toplo vabimo na Dan slovenskega papirništva v Postojno to jesen, kjer bomo še naprej delili naše znanje ter vzpostavljali dragocene stike znotraj industrije.