08.06.2020

Calcit Lika prejel certifikat bonitetne odličnosti AAA

Calcit Lika je pridobil certifikat bonitetne odličnosti AAA za leto 2019, kar nas uvršča med podjetja z najboljšo bonitetno oceno na Hrvaškem ter dokazuje, da izpolnjujemo najvišje standarde dobrega in zanesljivega poslovanja.

Analitična hiša Bisnode ima dolgoletno tradicijo podeljevanja certifikatov poslovne odličnosti v 19 evropskih državah, tudi na Hrvaškem. Evropsko priznana referenca finančnega poslovanja podjetja omogoča lažje in hitrejše poslovno odločanje, z manj tveganja. Bisnode je s priznanjem bonitetne odličnosti AAA nagradil tudi podjetje Calcit Lika.

Calcitova kreditna sposobnost odličnosti temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih finančnih kazalnikih podjetja ter pričakuje varno in uspešno poslovanje podjetja v prihodnjih dvanajstih mesecih. Med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.

»Pridobitev certifikata bonitetne odličnosti AAA za Calcit Liko je nagrada vseh sodelavcev za vsakodnevni trud, ki se odraža skozi poslovanje podjetja. Potrjuje, da znamo s finančnimi sredstvi ravnati odgovorno, sprejemati pametne odločitve, s pogledom v prihodnje naložbe in razvoj,« je ob prejemu certifikata povedal Saša Trbojević, direktor Calcit Like. Novo pridobljeni certifikat Calcit uvršča v vrh hrvaškega gospodarstva in potrjuje njegovo zanesljivost v odnosu do poslovnih partnerjev - kupcev, kupcev, dobaviteljev, pa tudi zavarovalnic, bank in drugih poslovnih partnerjev.