02.04.2021

Koledar dogodkov 2021 in 2022: poslovne in prijateljske vezi bomo spletali na vodilnih mednarodnih sejmih

Več kot dve desetletji Calcit ohranja tradicijo predstavljanja svojih proizvodov ter ohranjanja osebnega stika s partnerji na sejmih po Sloveniji in v Evropi. Leto 2020 je bilo v znamenju odpovedi in preložitev dogodkov. Vzpodbudnejše novice prihajajo za letošnje leto, ko si predvsem jeseni obetamo večje sejemske dogodke, na katerih načrtujemo svojo prisotnost.

European Coatings Show

European Coatings Show, vodilni sejem industrije barv in premazov, je preložen na september 2021. Sejem svetovnih razsežnosti se odvija vsake dve leti, zadnjega so razstavljavci in obiskovalci obiskali iz kar 120 držav, da bi razvili in razširili svoje poslovne priložnosti. Tovrstna mreženja so ključnega pomena za sektor premazov, ki ga opredeljujejo globalne dobavne verige in globalno povezana podjetja. Predstavniki industrije premazov se bodo v Nürnbergu srečali med 14. in 16. septembrom 2021, tudi s prisotnostjo Calcita.

Compounding World Expo

Compounding World Expo bo svoja vrata odprl 29. in 30. septembra 2021 v nemškem Essnu. Osrednji evropski dogodek s področja industrije umetnih mas vsako leto združi prek štiri tisoč ponudnikov aditivov za plastiko in zmesi. Med razstavljavci bo tudi Calcit, pomemben proizvajalec oplaščenih pigmentov za potrebe industrije umetnih mas s široko ponudbo naravnih karbonatnih proizvodov, zbranih pod blagovnima znamkama PolyPlex in CalPlex.

PulPaper

Calcit svojo prisotnost hitro širi tudi na skandinavskih trgih, kjer bomo prisostvovali na mednarodnem dogodku PulPaper, ki bo med 29. in 31. marcem 2022 v Helsinkih gostil podjetja z gozdarskega, embalažnega, kemičnega in biotehniškega področja. Medsektorski dogodek, ki povezuje podjetja v verigi od lesa do papirja, vsake tri leta privabi na tisoče udeležencev iz 50 držav. Ti bodo prihodnje leto pobližje spoznali naš najnovejši proizvodni obrat Calcit Zeeland z odličnimi logističnimi povezavami po osrednji in severni Evropi, kjer z najsodobnejšo proizvodno tehnologijo nastajajo proizvodi skupin HydroPlex in CoverPlex za potrebe izdelave vseh vrst grafičnih papirjev in kartonov.

Zellcheming Expo

Vrveža papirničarjev letos ne bo dočakal osrednji sejem evropske industrije celuloze in papirja, ki je načrtovan za 7.-9. junij prihodnje leto. V Wiesbadnu bo med razstavljavci tudi Calcit s svojo široko paleto visokokakovostnih in stroškovno učinkovitih karbonatnih proizvodov za papirno industrijo.

Že sedaj vas vabimo, da nas obiščete na razstavnih prostorih omenjenih dogodkov, pa tudi na preostalih, med drugim na Plastpolu v Kielcah, konferenci Paper & Biorefinery v Gradcu ter Dnevih slovenskega papirništva v Postojni, ki pa v tem trenutku še nimajo določenih terminov.

Strokovnjaki iz Calcita bomo brezpogojno pripravljeni, da vsem našim partnerjem in tistim, ki boste to še postali, kmalu znova izrečemo iskreno dobrodošlico na naših razstavnih prostorih.