29.05.2020

24. Dan slovenskega papirništva

Papirna dejavnost je tradicionalna, a je v tempu časa ves čas posodabljala svoje procese in resurse, v skladu s smernicami razvoja celotne družbe. Dosegla je neslutene rezultate na področju rabe in čiščenja voda, surovin in drugih polnil, obdelave papirjev in kartonov ter rabe energije. Danes stremi k čim večji energetski in snovni ter posredno okoljski učinkovitosti svojega delovanja.

24. Dan slovenskega papirništva bo letos potekal pod naslovom Naša stran papirja. Mednarodno srečanje slovenskega papirništva se bo tokrat še bolj ozrlo na »našo stran papirja«, kjer se za priljubljenimi papirji in papirnimi izdelki skriva »znanost« proizvodnje papirja in izdelkov iz njega, ki terja specialna znanja, izkušnje in kompetence. Novi okoljski cilji in drugi, tudi epidemiološki, izzivi terjajo nadaljnje raziskave in razvoj v smeri krožnega gospodarjenja, umne rabe virov in energentov ter nove načine rabe produktov.

Najpomembnejši dogodek papirničarjev in povezanih podjetij se bo tokrat odvil 18. in 19. novembra 2020 v Postojni, med razstavljavci pa tudi tokrat ne bo manjkal Calcit. Vabljeni, da nas obiščete!